Zehra Fırtına Ekincioğlu Kimdir?


  • Bize kendinizi tanıtabilir misiniz? Selam, ben Zehra Fırtına Ekincioğlu. Ağız, diş, çene hastalıkları ve cerrahisi alanında uzman bir doktorum. 2007’de Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldum ve 2012’de aynı üniversitenin Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda doktoramı tamamladım. Şu anda özel kliniğimde genel diş hekimliği ve Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanında çalışmaktayım. Evliyim ve iki çocuğum var.
  •  El becerisi ön planda olan diş hekimliği mesleğimizde el becerisi zayıf olan diş hekimliği öğrencilerine geliştirebilmeleri için neler önerirsiniz? Diş hekimliği mesleği el becerisi gerektirir. Ancak bu beceri doğuştan gelmek zorunda değildir. Öğrencilere, preklinik eğitim döneminde el becerisi geliştirme programlarına önem vermelerini öneririm. Ayrıca, mesleğin stresini atabilmek için bir hobi edinmeleri önemli. Örneğin, resim veya heykel gibi sanat dallarıyla uğraşmak, el becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayabilir.

ANKARA Zehra Ekincioğlu Ankara Diş Hekimi ve İmplant Merkezi | Yenimahalle Diş Hekimi
  • Çene ve çevre bölgelerde tespit ettiğiniz herhangi bir kanser vakası oldu mu, olduysa bunun teşhis ve tedavi süreci nasıl gelişti? Eğitimim sırasında oral bölgede kanser vakalarına rastladım. Teşhis zor olabilir, ancak 2 haftadan fazla süren oral yaraların biyopsi ile değerlendirilmesi önemlidir. Tedavi sürecinde, metastaz riskine karşı onkoloji ve kulak burun boğaz uzmanlarıyla işbirliği yaparak multidisipliner bir tedavi planı oluşturulmalıdır.
  • 20’lik dişlerde sorun olmasa da çektirilmeli mi? Çekim sonrası nelere dikkat etmek gerekir? 20 yaş dişleri, çeşitli durumlarda çekilebilir. Ortodontik tedavi sırasında veya sonrasında çekim gerekli değilse, sorun çıkarmayan dişlerin çekilmesine gerek yoktur. Ancak diş dizisini bozan, enfeksiyon yaratan veya komşu dişlere zarar veren 20 yaş dişleri çekilmelidir. Çekim sonrasında reçete edilen ilaçların düzenli kullanılması, sigaranın bir hafta boyunca içilmemesi, oral hijyene dikkat edilmesi ve şişlik bekleniyorsa buz uygulaması önemlidir.
  • Cerrahi implant tedavileri hangi durumlarda yapılır, kimlere yapmak sakıncalıdır? İmplant tedavisi, tek diş eksikliği, parsiyel diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarında uygulanabilir. Ancak doğru teşhis ve tedavi gereklidir. Çene gelişimi tamamlanmış, sistemik hastalığı olmayan, yeterli kemik hacmine sahip bireylere implant tedavisi uygulanabilir. Ancak kontrolsüz diyabet, radyoterapi geçmişi, çocuk hastalar ve bazı ilaçları kullananlar için bu tedavi uygun olmayabilir.
  • Ağız, diş ve çene cerrahisi botoks yapma yetkisi verebilir mi, botoks herkese yapılıyor mu, dezavantajları /avantajları nelerdir, botoksa kısaca değinir misiniz? Botoks, diş hekimliği alanında da uygulanan popüler bir tedavidir. Her hekim bu uygulamayı yapabilir. Bruksizm hastalarında çiğneme kaslarına botoks uygulaması, ağrıyı azaltabilir. Gülümsediklerinde dişetlerini fazla gösteren hastalara ise nazolabial alanlara botoks uygulanarak dişetinin görünümü azaltılabilir.
  • Diş hekimi fobisi olan hastalarınızın genel anestezi ve sedasyon altında cerrahi tedavilerini yaptığınız oldu mu, riskleri nelerdir? Evet, diş hekimi fobisi olan hastalara genel anestezi veya sedasyon altında cerrahi tedaviler uygularım. Bu yöntem, hastaların rahatlamasını sağlar. Genel anestezi riski, operasyon öncesinde anestezi uzmanı tarafından belirlendiği için kontrollüdür. Hasta hareketsiz olduğu için cerrahi işlemler daha konforlu olabilir. Sedasyon veya genel anesteziye uygunluk testleri yapıldığından, riskler minimaldir.


Whatsapp
İnstagram
Hemen Ara
Yol Tarifi