Tek Taraflı Çiğneme Yüz Simetrisini Etkileyebilir


Tek taraflı çiğneme yüz simetrisini etkileyebilir. Yüz simetrisi, diş eksikliği nedeniyle yiyecekleri sadece bir taraftan çiğnemekten etkilenebilir. Tek taraflı çiğnemenin çene kemiğini kafatasına doğru kaydırarak yarattığı basınç, ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle eksik dişlerin köprü veya protezlerle düzeltilmesi gereklidir.

Sağlıklı bir sindirim ve besin emilimi, yemekleri düzgün bir şekilde çiğneyerek mümkün olur. Yiyecekleri yeterince çiğnememek, hazımsızlık, kabızlık ve sindirim sorunlarına yol açabilir. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, yiyecekleri 15 kez değil de 40 kez çiğnemek, daha az yemek yemenizi sağlar. Ayrıca, yiyecekleri daha fazla çiğneyenlerin daha az kalori aldığı gözlemlenmiştir.

Çiğneme, yiyecekleri küçük parçalara ayırmaya yardımcı olan fiziksel bir süreçtir. Bu süreç, yemek borusundaki gerilimi azaltır ve mideyi yiyecekleri daha hızlı şekilde sindirmeye teşvik eder. 

Yüz Simetrisi

Ayrıca, çiğneme sırasında salgılanan tükürük, sindirime katkıda bulunan sindirim enzimlerini içerir. Yiyeceğiniz yağ içeriyorsa, dil altından salgılanan enzimler de bazı besinlerin emilimine yardımcı olabilir. Vücut, çiğneme süreci boyunca sindirimi başlatan bir dizi süreç uygular. Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam için yiyecekleri önce çiğneyip sonra yutmak önemlidir.

Çiğneme, güçlü bir çene ve sağlam dişlere dayanır. Bu nedenle eksiksiz bir diş yapısına sahip olmak önemlidir. Diş eksikliği veya ağız sorunları, tek taraflı çiğneme alışkanlığına yol açabilir. Ancak bu alışkanlık, zamanla yüz simetrisini bozabilir ve çene ekleminde ağrı, çene kayması, sesler, çene hareketlerinin sınırlanması gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle diş eksiklikleri derhal tedavi edilmelidir.

İmplant, uzun ömürlü ve işlevsel bir tedavi yöntemidir. Üst çene diş eksiklikleri için köprü yapmak bazen zor olabilir. Ancak implant tedavisi, hareketli protezler yerine sabit protezlerin uygulanmasını mümkün kılar. Birden fazla diş eksikliği olduğunda, uzun köprülerin kırılma ve esneme riski taşıdığı unutulmamalıdır. İmplant tedavisi, uzun dişsiz bölgelerde daha iyi bir çözüm sunar.

İmplant tedavisi için yetersiz kemik yapısı sorunu varsa, cerrahi müdahalelerle yeni kemik oluşumu sağlanabilir. Sinüslerin hacmi azaltılıp kemik hacmi artırılabilir. Bu şekilde implant tedavisi uygulanabilir.

“Navigasyon tedavisi” olarak bilinen cerrahi yönlendirme sistemi, diş tedavisini kolaylaştırır. Bu sistem, diş hekimine tüm gerekli bilgileri ileterek implantın en uygun konumunu belirler ve hata olasılığını azaltır. Bu teknoloji sayesinde hastalar için daha güvenli ve etkili bir tedavi sağlanır.



Whatsapp
İnstagram
Hemen Ara
Yol Tarifi