20’lik Dişler Hakkında Sıkça Sorulan Soruları Yanıtlayalım


20’lik diş çekilmezse ne olur?

20’lik dişler ağzın en arka kısmında bulunan ve son çıkan dişlerdir. Bu dişlerin rahatça çıkabilmesi için yeterli boşluk olmayabilir. Bu durumda 20 yaş dişinin tam olarak çıkamaması, önündeki dişe baskı yapması veya aralarında temizlenemeyen bir alanın oluşmasına yol açabilir. Bu tür durumlarda 20 yaş dişi veya önündeki diş çürüyebilir veya diş eti problemleri ortaya çıkabilir. İlgili bölgedeki dişlerde ve çevre dokularda hassasiyet, ağrı, şişlik ve lenf düğümü hassasiyeti gözlenebilir. Ayrıca bu şikayetlerin antibiyotik kullanılarak geçirilmeye çalışılması, ileride aynı şikayetlerin daha şiddetli bir şekilde geri dönmesine neden olabilir ve antibiyotiğin her zaman bu şikayetleri tamamen geçiremeyebileceği unutulmamalıdır.

20’lik Dişler Hakkında Sıkça Sorulan Soruları Yanıtlayalım

20’lik diş ağrı yapar mı?

20 yaş dişlerinin ağrı yapma olasılığı birkaç nedenle ilişkilendirilebilir. Eğer çene kemiğinde dişin rahatça çıkabilmesi için yeterli alan yoksa veya önündeki dişlere baskı yapacak bir konumda ise ağrı görülebilir. Ayrıca bu dişlerin temizliği zor olduğundan, çürüme veya diş eti enfeksiyonu gelişme riski de artabilir. Bu durumlar 20 yaş dişlerinin ağrıya yol açmasına sebep olabilir.

Ameliyatsız 20’lik diş çekimi mümkün müdür? 20’lik dişin çekiminin ameliyat gerektirip gerektirmediği tamamen dişin çene kemiği ile ilişkisine bağlıdır. Eğer 20 yaş dişi çene kemiğinde tamamen çıkmışsa, genellikle ameliyat gerekmez. Ancak diş yarı gömülü veya tamamen gömülüyse, ameliyat gerekebilir.

20 yaş dişi çekilmeli mi?

20 yaş dişlerinin her zaman çekilmesi gerekmeyebilir. Bazı insanlarda bu dişler sorunsuzca çıkarlar ve ağrı yapmazlar, çiğneme işlevini yerine getirebilirler. Bu durumda, dişin çekilmesi zorunlu değildir. Ancak çürüme veya diş eti enfeksiyonu gibi sorunlar varsa, 20’lik dişin önündeki dişlere baskı yapması söz konusuysa veya bölgede enfeksiyon riski varsa, çekim işlemi gerekebilir.

20’lik diş ağrısı nereye vurur?

 20 yaş diş ağrısı genellikle ilgili bölgedeki diğer dişlere yayılabilir. Ayrıca kulak ağrısı ile karıştırılabilir. Ayrıca yutkunma güçlüğüne yol açabilen boğaz ağrısı da 20 yaş dişi ağrısının bir belirtisi olabilir.

20’lik diş çekimi acı verir mi?

Diş çekimleri sırasında genellikle güçlü lokal anestezi kullanılır, bu nedenle işlem sırasında ağrı veya acı hissedilmez.

20’lik dişlerin faydası var mıdır?

 20 yaş dişleri, çene kemiğinde yeterli alan olduğunda diğer dişler gibi sorunsuzca çıkabilir ve çiğneme işlevine katkı sağlayabilir. Ancak yeterli boşluk yoksa veya diğer dişlere baskı yapıyorsa, 20’lik dişin fayda sağlaması mümkün olmayabilir.

Formun Üstü

 


Whatsapp
İnstagram
Hemen Ara
Yol Tarifi